Нержавіюча сталь: чому вона важлива на кухні?

Стійкість і надійність
Нержавіюча сталь - це металевий сплав, який містить вільний хром, нікель, мідь, титан, молібден і ніобій.
Хром, зокрема, надає стійкість до окислення і, отже, запобігає утворенню іржі, оскільки сам хром, окислюючись, утворює тонкий однорідний шар оксиду, який захищає метал від води та інших хімічних агентів. Це пояснює, чому цей тип сталі визначається як нержавіюча: це означає, що завдяки патині, утвореній хромом, вона не реагує при контакті з киснем.
Така характеристика як стійкості є дуже важливою, оскільки на кухні, окрім миючих засобів, які використовуються для чищення, також можуть бути рідини чи інші інгредієнти, які можуть бути корозійними. Наприклад, лимон, оцет і вино можуть пошкодити поверхні, з якими вони контактують.
Гігієна перш за все!
На професійних кухнях гігієна є основним фактором, тому необхідно мати інструменти, які легко миються. Нержавіюча сталь ідеально відповідає цим характеристикам. Насправді під час операцій з очищення неможливість прилипання бактерій та інших організмів до нержавіючої сталі робить її дезінфекцію простою. Навіть під час обслуговування стільниці з нержавіючої сталі можна продезінфікувати за кілька хвилин завдяки ганчірці та спеціальному мийному засобу.
Під час чищення важливо уникати використання абразивних губок або губок із сталевого волокна, а також агресивних миючих засобів, які можуть подряпати або непоправно пошкодити поверхні з нержавіючої сталі.
- Як правильно вибрати кондитерську шпильку для кухні чи пекарніКондитерська шпилька з нержавіючої сталі — це один з ключових елементів на професійній кухні. Від неї залежить зручність організації робочого простору, зберігання і транспортування деко чи гастроємностей. Але як вибрати шпильку, яка служитиме довго, безпечно й ефективно?Як правильно вибрати кондитерську шпильку для кухні чи пекарні
- Проєктування кухні ресторану, кафе, бару: ключові аспектиПроєктування кухні для закладів громадського харчування — це складний процес, що вимагає врахування багатьох чинників: технологічних, санітарних, ергономічних та естетичних. Кухня має бути зручною для роботи персоналу, відповідати вимогам санітарних норм і підтримувати ефективну організацію робочого процесу.Проєктування кухні ресторану, кафе, бару: ключові аспекти